Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

La Famiglia - Αυθεντική τρατορία στην καρδιά της Παλιάς Πόλης στην Κέρκυρα

Στο Καμπιέλο, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, ο Ιταλός Sandro και η Κερκυραία σύζυγός του η Μαριώ, σας υποδέχονται σε μια αυθεντική τρατορία που θυμίζει αυτές της Ιταλίας· καρό κόκκινα τραπεζομάντηλα, μικρά φωτιστικά και εκτός του εσωτερικού χώρου, σερβίρουν και σε λίγα τραπέζια στο δρομάκι.
Θα έλεγα ότι αν δεν έχεις ξαναπάει ή αν δεν είσαι ντόπιος, δεν το βρίσκεις εύκολα αλλά έχει κι αυτό τη γοητεία του!
Είναι από τα πρώτα ιταλικά που επισκέφτηκα στην Κέρκυρα - πολλά χρόνια πίσω - και μπορώ να πω ότι εξακολουθεί να έχει την ίδια ποιότητα.  Τώρα πλέον, δουλεύουν και τα παιδιά του ζευγαριού και η ατμοσφαιρική τρατορία γεμίζει καθημερινά από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ!  Μην ξεχνάτε η κράτηση είναι απαραίτητη, αλλιώς θα περιμένετε μήπως αδειάσει κάποιο τραπέζι.
Το μενού εστιάζει σε τυπικές ιταλικές συνταγές όπως μύδια zuppa di cozze, linguini με θαλασσινά, rigatoni με διάφορες σάλτσες, αναλόγως του γούστου σας· κάποιες πιο light και κάποιες πιο βαριές.
Οι σαλάτες είναι πλούσιες, υπάρχουν πίτες ημέρας, αναλόγως των εποχιακών υλικών που θα βρουν στην αγορά, φτιαγμένες με σπιτικό ζυμάρι.
Πιάτο must τα rigatoni del Polla rolo με φρέσκο κοτόπουλο, φασκόμηλο και μαυροδάφνη.
Φροντίστε να παραγγείλετε εγκαίρως γλυκά πριν τελειώσουν· φοβερό tiramisu και εξαιρετική panacotta!
Πάντα λένε γυρνάς εκεί που αγαπάς... σε μέρη... ανθρώπους.... έτσι κι εγώ πάντα θα γυρνώ στη μικρή τρατορία όχι μόνο για το καλό φαγητό της και αλλά και για την εξαιρετική σχέση ποιότητος-τιμής!
Λίστα κρασιών επαρκής για το φαγητό που προσφέρει και επιλογές από τον ιταλικό αμπελώνα.
Τιμή κατ'άτομο €20 - 25 (πλήρες γεύμα και κρασί)!  Είχα καιρό να βρω καλό φαγητό με τόσο χαμηλό κόστος...

Υπολοχαγού Μανιαρίζη & Πλοιάρχου Αρλιώτη 16
Τηλ.: 2661 0 30270

1 σχόλιο: