Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Pomo D'Oro Κέρκυρα - Όλη η Μεσόγειος στο πιάτο σας!

Η κουζίνα του Αριστοτέλη Μέγκουλα είναι μια μεσογειακή περιπλάνηση και τα πιάτα του φλερτάρουν με γη και θάλασσα.
Το εστιατόριό του, "Pomo D'Oro", στην απόμερη αλλά γραφική πλατεία Σκαραμαγκά, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, θυμίζει αστικό σπίτι και βγάζει μια ζεστασιά.
Η καταγωγή του chef και ιδιοκτήτη του εστιατορίου, είναι όπως λέει ο ίδιος, η Μεσόγειος· μισός Γάλλος και μισός Έλληνας και έχει ζήσει πάνω από δέκα χρόνια στην Ιταλία.
Οι καταβολές του - απ'τη μία η Ελληνίδα γιαγιά που ζούσε στα Μανιάτικα στον Πειραιά και από την άλλη η Γαλλίδα - τον επηρέασαν και το εξοικείωσαν με τον πλούτο της μεσογειακής κουζίνας.
Οι πρώτες ύλες, τα φρέσκα εποχιακά υλικά συνδυάζονται στα πιάτα του και με δημιουργικό τρόπο παντρεύει διαφορετικές κουζίνες!
Τα πιάτα του είναι μελετημένα και δημιουργούνται με ψαγμένα υλικά. Οι σαλάτες του συνδυάζουν εποχιακά φρούτα και λαχανικά με ντόπια τυριά κι αλλαντικά.
Ωραίο ξεκίνημα με σαγανάκι πρόβειας γραβιέρας Παραμυθιάς με κερήθρα καραμέλας και μέλι!
Το ψητό χταπόδι με γίγαντες και πουρέ από γίγαντες, ήταν μαστιχωτό και ο συνδυασμός με το όσπριο, εξαιρετικός.
Τις δάφνες για ένα από τα καλύτερα πιάτα, παίρνουν τα ραβιόλι γεμιστά με γαρίδα σε ζωμό γαρίδας και ρεβύθια· η γεύση του φρέσκου θαλασσινού απογείωνε το πιάτο και το ζυμαρικό ήταν άρτια βρασμένο.
Τα ραβιόλι παντζάρι γεμιστά με πατάτα σε κρέμα μετσοβόνε, καρύδια και μυρωδικά, είναι οπωσδήποτε από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε· ο συνδυασμός του καπνιστού τυριού με τη γλυκιά γεύση του παντζαριού, δίνει ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα!
Δύο ακόμη ζυμαρικά του καταλόγου που μου έκαναν κλικ, ήταν τα ραβιόλι με κόκορα παστιτσάδα και τα ραβιόλι ολικής με συκωτάκια κοτόπουλο σε μανιτάρια σωτέ και καβουρδισμένα φουντούκια.
Στα κυρίως, η τσιπούρα γεμιστή με ταπενάντ σε κρούστα από αμύγδαλο και χόρτα εποχής, είχε κάτι το διαφορετικό και ξέφευγε από τα συνηθισμένα.
Πολύ καλές επιλογές επίσης, ο λαχανοντολμάς με ρύζι θαλασσινών και το αρνάκι με αγκινάρες, πουρέ αρακά και πέστο μυρωδικών.
Για φινάλε, δοκιμάστε το τραγανό μιλφέιγ!  Καμία σχέση με αυτό που ξέρατε μέχρι τώρα...
Δυνατό σημείο του Pomo D'Oro, η λίστα κρασιού με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, τις οποίες ο chef συνδυάζει με επιτυχία με τα πιάτα του.
Κόστος κατ'άτομο: €30 - €40 με κρασί

Σκαραμαγκά 13, Κέρκυρα (πόλη)
Τηλ. 2661 0 28680

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου